Все за планом? Китайські банки почали блокувати платежі з Росії за електроніку

З кінця березня китайські банки почали блокувати оплату від російських компаній за компоненти і набори для складання електроніки, зокрема серверів, систем зберігання даних (СЗД), ноутбуків та іншої апаратури. Про це пише "Коммерсантъ" із посиланням на джерела на ринку, передають Патріоти України.

За словами співрозмовників газети, йдеться, зокрема, про "кіт-набори", до яких входять процесори, корпуси пристроїв, екрани та інше.

При цьому транзакції блокують навіть у тих компаній, які домовилися про довгострокові контракти на постачання компонентів для складання електроніки з російськими клієнтами.

"Китай, по суті, монополіст у компонентній базі. Майже 100% світового обсягу компонентів для складання електроніки перебуває на їхньому боці", - розповідає джерело видання.

Проблеми з проведенням платежів через Китай, а також Туреччину і Казахстан почалися з кінця грудня 2023 року, після набрання чинності указу президента США Джо Байдена, який дозволив запроваджувати санкції проти іноземних фінансових організацій за порушення обмежувальних заходів проти Росії.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...