Все за планом? У РФ усе частіше затримують або скасовують операції з постачання палива, найгірша ситуація з бензином

На паливному ринку країни-агресора Росії фіксують дедалі більше затриманих чи скасованих із боку нафтопереробних заводів угод про постачання бензину й дизпалива. Про це пише російський "Коммерсантъ", передають Патріоти України.

Учасники ринку все більше стикаються з продовженням строків відвантаження й навіть дефолтами за такими угодами, заявили джерела видання. Найкритичніша ситуація складається з бензинами А-95 і А-100, попит на які, як стверджують у статті, "стрімко зростає".

Їхня вартість уже перевищує $1136 за тонну, а строк відвантаження в низці випадків сягає понад два місяці, упродовж останніх кількох місяців через недопостачання продовжували кожну 10-ту угоду щодо бензину й дизпалива, пише газета. Серед великих нафтокомпаній найбільше затримок відбувається з боку компанії "Лукойл".

Одне із джерел "Коммерсанта" розповіло, що в низці компаній продавали "повітря" – паливо, яке не в змозі відвантажити, пояснюючи труднощі плановими або позаплановими ремонтами на НПЗ і браком цистерн. Інший співрозмовник бачить проблеми продовження строків відвантаження товару у фізичному браку палива на деяких НПЗ.

"У такій ситуації для покриття зростання реалізації на своїх АЗС нафтовикам буде потрібен додатковий обсяг, якого зараз немає. У підсумку вони змушені будуть скорочувати продажі на біржі або скуповувати товар один в іншого", – вважає російське видання.

Все за планом? У РФ усе частіше затримують або скасовують операції з постачання палива, найгірша ситуація з бензином

середа, 14 серпень 2024, 23:30

На паливному ринку країни-агресора Росії фіксують дедалі більше затриманих чи скасованих із боку нафтопереробних заводів угод про постачання бензину й дизпалива. Про це пише російський "Коммерсантъ", передають Патріоти України. Учасники ринку все біль...

В Україні розікрали мільйони на закупівлі захисту для танків ЗСУ: Ось який тюремний термін загрожує зловмисникам

середа, 14 серпень 2024, 19:30

Правоохоронці викрили схему заволодіння державними коштами під час закупівлі елементів динамічного захисту для броньованої техніки ЗСУ. Учасники схеми розкрали 12 млн грн, за що їм загрожує до 12 років ув'язнення. Про це повідомили в Офісі генпрокурора...