Українці можуть легко дізнатися розмір майбутньої пенсії - коротка інструкція

В Україні побачити орієнтовний розмір своєї майбутньої пенсії можна навіть за десятки років до досягнення пенсійного віку. На сайті ПФУ можна скористатися пенсійним калькулятором та отримати прорахунок, передають Патріоти України.

Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. Так, такий калькулятор допомагає планувати своє майбутнє та виправити ситуацію у випадку, якщо розмір вашої майбутньої пенсії занадто низький.

Як дізнатися розмір майбутньої виплати:

1. Необхідно зареєструватися на порталі Пенсійного фонду – portal.pfu.gov.ua. Для цього можна пройти реєстрацію за допомогою КЕП (можна скачати на сайті свого банку), за допомогою Дії тощо.

2. На основній сторінці ви побачите анкетні дані про себе: ПІБ, дату народження, податковий номер, стаж, останню дату, за яку сплачено внески. Оберіть у верхній панелі "пенсійний калькулятор".

3. Ознайомтесь зі своїми даними. Ви також можете ознайомитись з орієнтовною датою виходу на пенсію (і підрахувати, чи вистачає вам стажу, щоб вийти на пенсію в 60 років). Також ви побачите приблизний розмір майбутньої пенсії.

Головне – якщо результат, який порахував пенсійний калькулятор, вас не влаштовує – необхідно його виправляти. Серед варіантів: якщо ви частину зарплати отримуєте в конверті, домовтеся з роботодавцем і детінізуйте свій дохід. Якщо вам не вистачає стажу і ви працюєте в тіні – офіційно оформте свою зайнятість. Від цього залежить майбутня пенсія.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...