"Всі вантажі проходитимуть максимум за 15 хвилин": Саакашвілі анонсував "революційну" реформу митниці

Національна рада реформ при президенті України підтримала революційну реформу митниці, запропоновану Офісом простих рішень і результатів. Про це заявив голова виконкому Нацради реформ Міхеїл Саакашвілі на брифінгу, зазначають Патріоти України.

"Всі вантажі будуть проходити максимум за 15 хвилин у відкритому митному просторі. Замість 26 документів будуть всього 2 (інвойс і транспортний документ - ред). Машини будуть розмитнюватися не по маніпуляції вартістю, а за формулою: кубатура, рік випуску і так далі", - сказав Саакашвілі.

"Буде усунутий інститут "рєшал", митних брокерів, і людина буде самостійно заповнювати митну декларацію", - додав він.

Згідно з матеріалами, що є в розпорядженні агентства, планується залишити на кордоні тільки митників і прикордонників, а до "зеленого" і "червоного" коридорів додати "жовтий" і "синій" (пост-аудит).

Серед інших пропозицій - криміналізація контрабанди (від 3 до 5 років за звичайні товари і до 7 років - за підакцизні), підвищення зарплат митників, мінімум людського фактора і автоматизація, уніфікація ставок мит.

Ще одним нововведенням в реформі є наділення функціями голови митниці першого заступника міністра фінансів, який буде взаємодіяти з податковою службою.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...