Всім приготуватися? У команді Зеленського розповіли, як збираються реформувати податкову сферу

Податок на виведений капітал, податкова амністія і Служба фінансових розслідувань - серед пріоритетів податкової політики адміністрації обраного президента України Володимира Зеленського Про це НВ Бізнес розповів експерт з податків в команді Володимира Зеленського Данило Гетьманцев, повідомляють Патріоти України.

За його словами, схеми з ФОПами чіпати не будуть. Виняток становитимуть юрособи на третій групі у разі набрання чинності закону про податок на виведений капітал (ПнВК).

Просування цього закону - один з головних пріоритетів Зеленського. "Після прийняття податку на виведений капітал бізнесу не доведеться платити 20% державі, а можна буде вкласти ці кошти у свій розвиток. Для зарубіжних інвесторів це означає, що ставка податку буде фіксована - 15%. Зараз же податкове навантаження на бізнес може сягати25%", - зазначає Гетьманцев.

Про те, як планують компенсувати недонадходження до держбюджету після впровадження НнВК, експерт не сказав. Ще один пріоритет - закон про податкову амністію капіталів, суть якого - надати платникам податків право сплатити суми податків, за якими минули встановлені податковим законодавством терміни платежів.

Економічні підрозділи СБУ, МВС і ГФС планують замінити Службою фінансових розслідувань. Також у команді Зеленського розраховують імплементувати в законодавство України плану BEPS про попередження податкових ухилень від податків, а також подвійного оподаткування.

Крім того, Гетьманцев пропонує скасувати кримінальну відповідальність за фіктивне підприємництво, ратифікувати FATCA і угоди про міжнародний обмін податковою інформацією, а також прийняти закон про податкову прозорість. Останній передбачає публікацію даних про податкових боржників, податкові пільги тощо

Джерело: Новое время

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...

В Україні підвищать пенсії, але пощастить не всім: Що треба знати

понеділок, 18 березень 2024, 19:30

Окрім того, що в Україні зростуть пенсії за вислугу років, наприкінці березня підвищення розміру виплат слід очікувати ще деяким групам українців, передають Патріоти України. В Суспільному повідомляють, що пенсії в Україні перерахували через підвищення...