Всім приготуватися? У команді Зеленського розповіли, як збираються реформувати податкову сферу

Податок на виведений капітал, податкова амністія і Служба фінансових розслідувань - серед пріоритетів податкової політики адміністрації обраного президента України Володимира Зеленського Про це НВ Бізнес розповів експерт з податків в команді Володимира Зеленського Данило Гетьманцев, повідомляють Патріоти України.

За його словами, схеми з ФОПами чіпати не будуть. Виняток становитимуть юрособи на третій групі у разі набрання чинності закону про податок на виведений капітал (ПнВК).

Просування цього закону - один з головних пріоритетів Зеленського. "Після прийняття податку на виведений капітал бізнесу не доведеться платити 20% державі, а можна буде вкласти ці кошти у свій розвиток. Для зарубіжних інвесторів це означає, що ставка податку буде фіксована - 15%. Зараз же податкове навантаження на бізнес може сягати25%", - зазначає Гетьманцев.

Про те, як планують компенсувати недонадходження до держбюджету після впровадження НнВК, експерт не сказав. Ще один пріоритет - закон про податкову амністію капіталів, суть якого - надати платникам податків право сплатити суми податків, за якими минули встановлені податковим законодавством терміни платежів.

Економічні підрозділи СБУ, МВС і ГФС планують замінити Службою фінансових розслідувань. Також у команді Зеленського розраховують імплементувати в законодавство України плану BEPS про попередження податкових ухилень від податків, а також подвійного оподаткування.

Крім того, Гетьманцев пропонує скасувати кримінальну відповідальність за фіктивне підприємництво, ратифікувати FATCA і угоди про міжнародний обмін податковою інформацією, а також прийняти закон про податкову прозорість. Останній передбачає публікацію даних про податкових боржників, податкові пільги тощо

Джерело: Новое время

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...