Вторгнення так і не засудили: Індія пояснила, навіщо купує російську нафту за знижками

В уряді Індії заявили, що імпортують російську нафту в рамках своєї стратегії управління інфляцією і що інші країни роблять щось подібне, передають Патріоти України.

Індія є третім за величиною споживачем та імпортером сирої нафти у світі. Імпорт російської нафти до Індії зріс до 12-13% у загальному обсязі імпорту країни. У лютому він становив приблизно 2%.

Міністерка фінансів Індії Нірмала Сітхараман заявила, що прем'єр-міністр країни Нарендра Моді заслуговує на похвалу за балансування торговельних та інших зв'язків з різними країнами.

"Я віддаю належне державній мудрості прем'єр-міністра, який у глобальному масштабі переконався, що ми зберегли відносини з усіма країнами, але все ж таки зуміли отримати російське паливо, що сьогодні робить Японія, що роблять деякі інші країни", - зазначила глава Мінфіну Індії.

Роздрібні ціни в Індії в липні були на 6,71% вищими, ніж роком раніше. Хоча річний рівень інфляції знизився протягом трьох місяців, він уже сьомий місяць поспіль перевищує допустимий діапазон центрального банку від 2 до 6%.Зазначається, що, незважаючи на тиск Заходу, Індія так і не засудила лютневе вторгнення Росії в Україну, закликавши до дипломатичного врегулювання кризи. Роками РФ була найбільшим постачальником оборонної техніки до Індії.

Раніше повідомлялося, що після початку повномасштабного вторгнення РФ до України, Китай та Індія закупили російську нафту на $24 млрд.

Чи забиратимуть майно в ухилянтів - відповідь адвоката

вівторок, 30 квітень 2024, 0:30

Закон про мобілізацію набуває чинності 18 травня. Якщо військовозобов’язаний не оновив свої дані протягом 60 днів, то можуть бути застосовані санкції, передбачені законом: обмеження керуванням транспортом через звернення до суду, штраф. Про це розповів...

Правила нарахування пенсій в Україні: Кому за новим законом не зарахують стаж за останні 10 років

понеділок, 29 квітень 2024, 23:50

Відповідно до нових змін у законодавстві, українцям, які працювали за кордоном, спростили облік страхового стажу. Однак деяким особам до стажу можуть не зарахувати останні 10 років, повідомили у Міністерстві соціальної політики, передають Патріоти Укра...