Сир вітчизняного виробництва в Україні стрімко дорожчає і сировари не збираються стримувати цінник. На фоні подорожчання молока підвищилася вартість усієї молочної та кисломолочної продукції. Наразі вартість українського сиру вище європейських сирів, передають Патріоти України.
За словами виробників, вони не можуть залишати колишні ціни, адже собівартість продукту зростає. Натомість споживачі купують російські та польські сири, які дешевші. І в цьому проблема. Навіть якщо українське молоко подешевшає, вартість виробництва сиру впаде не одразу, а споживачі вже звикли купувати імпортні сири.
Вже у жовтні ціни на сир в Україні збільшаться на 5%. На полицях супермаркетів мінімальна вартість українського сиру складатиме 220 грн /кг, тоді як сири з Польщі коштують на 10-15% дешевше.
Планується, що виробництво сиру в Україні у жовтні скоротиться. У зимовий період молока виготовляється менше, а значить натуральної сировини для виробництва сиру стає менше. Деякі виробники додають у сировину порошкове молоко, найчастіше соєве, або ще гірше - пальмову олію. Це спричиняє зміну структури самого сиру. Коли починаєш розжовувати такий, то здається, що він ніби кришиться.
Натуральний сир практично повністю складається з натурального молока ( коров'ячого, козиного, овечого). Коров'ячі сири мають найнижчу жирність, козині - найжирніші.
В Україні минулого року розпочалася програма "Національний кешбек". В межах програми громадяни можуть одержати фінансову компенсацію у розмірі 10% від вартості придбаних товарів українського виробництва. Але бувають випадки, коли кешбек не нараховують....
Ворог вже має низку "серій" своїх ірансько-російський далекобійних ударних дронів "Шахед", а під час чергової терористичної ракетно-дронової атаки силами нашої протиповітряної оборони було збито дрон із новим маркуванням, фото уламка цього дрона Defen...