Вважають за найбагатших? Ціни на сир в Україні дорожчі, ніж у Польщі та Росії: У скільки обійдеться найдешевший продукт

Сир вітчизняного виробництва в Україні стрімко дорожчає і сировари не збираються стримувати цінник. На фоні подорожчання молока підвищилася вартість усієї молочної та кисломолочної продукції. Наразі вартість українського сиру вище європейських сирів, передають Патріоти України.

За словами виробників, вони не можуть залишати колишні ціни, адже собівартість продукту зростає. Натомість споживачі купують російські та польські сири, які дешевші. І в цьому проблема. Навіть якщо українське молоко подешевшає, вартість виробництва сиру впаде не одразу, а споживачі вже звикли купувати імпортні сири.

Вже у жовтні ціни на сир в Україні збільшаться на 5%. На полицях супермаркетів мінімальна вартість українського сиру складатиме 220 грн /кг, тоді як сири з Польщі коштують на 10-15% дешевше.

Планується, що виробництво сиру в Україні у жовтні скоротиться. У зимовий період молока виготовляється менше, а значить натуральної сировини для виробництва сиру стає менше. Деякі виробники додають у сировину порошкове молоко, найчастіше соєве, або ще гірше - пальмову олію. Це спричиняє зміну структури самого сиру. Коли починаєш розжовувати такий, то здається, що він ніби кришиться.

Натуральний сир практично повністю складається з натурального молока ( коров'ячого, козиного, овечого). Коров'ячі сири мають найнижчу жирність, козині - найжирніші.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...