Ви помітили? Ціна електроенергії для населення в Україні вже нижче нуля, - Дмитро Вовк

Екс-глава НКРЕКУ посилається на європейські тарифи, які в кілька разів вищі, забуваючи, що в ЄС і зарплати інші.

З 2021 року вартість 1 кВт.год електроенергії як товару в кінцевому тарифі для населення стане негативною, а встановлений державою тариф навіть не покриватиме витрати на доставку струму до домогосподарств. Про це повідомив екс-глава НКРЕКУ Дмитро Вовк.

"У нас для населення як і раніше є 0,90 грн / кВт.год за перші 100кВт.год і 1,68 грн / кВт.год понад, що за вирахуванням ПДВ, нових тарифів обленерго і "Укренерго" на 2021 буде нижче 0 . Повна перемога соціалізму", - написав Вовк на своїй сторінці в Facebook.

За даними Єврокомісії за II квартал 2020 р, на які посилається екс-глава НКРЕКП, в Україні в 4 рази нижче тариф на електроенергію для населення, ніж в середньому в Європі. Наприклад, мінімальна ціна серед європейських країн в Угорщині – за офіційним курсом в гривнях становила 3,70 грн / кВт.год, найвища - в Німеччині 10 грн / кВт.год. Середня в Європі – 7,15 грн / кВт.год.

Нагадаємо, останній раз тариф на електроенергію для населення переглядався в березні 2017 р. Станом на кінець 2020 року в Україні самий низький тариф на електроенергію для населення не тільки серед європейських країн, але нижче, ніж в Росії і Білорусі.

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...