Ви теж можете там знаходитися: Японці створили кімнату, яка заряджає всі пристрої всередині неї

В майбутньому звичка заряджати всі електронні пристрої на ніч стане не потрібна завдяки бездротовій зарядці. Дослідники з Японії зробили новий прорив в цьому напрямку: вони розробили систему, яка може перетворити цілу кімнату на бездротовий зарядний пристрій, повідомляють Патріоти України.

Сьогодні бездротову зарядку рекламують, як найзручніший спосіб зарядити електронний пристрій, але це не завжди так: більшу частину часу гаджет повинен лежати на килимку або певній поверхні, тому користуватися ним і одночасно заряджати не дуже зручно.
У новій роботі автори спробували обійти цю проблему, вони зробили цілу кімнату, по якій можна вільно переміщатися і заряджати пристрої. Вони розмістили в стінах конденсатори, які створюють магнітні поля.
Ця технологія відома як квазістатичний резонанс: конденсатори, які знаходяться в стінах, мають провідні поверхні. Тому в кімнаті з'являється тривимірне магнітне поле і, при цьому, зберігаються електричні поля в пастці всередині конденсаторів. Приймачі котушок в телефонах або лампочках можуть уловлювати це магнітне поле і отримувати енергію.
Команда протестувала систему в кімнаті розміром 3х3х2 м і виявила, що ефективність подачі електроенергії становить не менше 50% майже на всьому об'ємі приміщення. Сигнал був найбільш сильним, якщо котушка приймача розташовувалася під прямим кутом до магнітного поля. За словами команди, потужність може досягати 50 Вт або більше.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...