​Видобуток російської нафти різко обвалився: Не рятують вже й високі ціни

Технологічний знос обладнання та вичерпання родовищ дає про себе знати все більше

Обсяг видобутку нафти і газового конденсату в Росії впав на 10,9% (до 125,06 мільйона тонн) в першому кварталі 2021 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це пише «Інтерфакс» з посиланням на зведення ЦДУ ПЕК, зазначають Патріоти України.

Середньодобовий видобуток був на рівні 10,19 мільйона барелів. У березні було видобуто 43,34 мільйона тонн нафти з газовим конденсатом, що на 9,3% нижче показника березня 2020 року.

Раніше стало відомо, що країни ОПЕК + вирішили підвищити видобуток нафти. Угода передбачає збільшення видобутку сировини в травні на 350 тисяч барелів на день, в червні - стільки ж, а в липні - на 450 тисяч барелів.

Мінфін Росії повідомив, що за минулий рік по відношенню до початку квітня російський сорт нафти Urals подорожчав в два рази - з 29,17 до 63,62 долара. При цьому середня ціна за перший квартал (з січня по березень) нинішнього року склала 59,8 долара за барель проти 48,18 долара роком раніше. Таким чином, зростання склало 24,1%.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...