Вихід на пенсію з "нюансами": Як можна докупити стаж і скільки коштує один рік в Україні

Іноді українцям не вистачає необхідного страхового стажу для виходу на пенсію, і вони прагнуть його докупити. Про це повідомляє Урядовий портал, передають Патріоти України.

Докупити стаж можуть усі громадяни України, які досягли 16-річного віку. Це стосується як осіб, які проживають за кордоном і планують отримувати пенсію в Україні, так і людей передпенсійного віку, яким не вистачає стажу для отримання пенсії.

Також можливість докупити стаж може бути актуальною для осіб із низьким рівнем офіційного доходу, які прагнуть збільшити свою майбутню пенсію.

2024 року для зарахування одного повного місяця стажу потрібно сплатити мінімальний страховий внесок у розмірі 1 760 гривень. Таким чином, річний стаж стане вже у 21 480 гривень.

"Пенсіонери мають можливість самостійно визначати частоту та розмір внесків відповідно до своїх фінансових можливостей. Водночас такі добровільні внески можуть здійснюватися як на власний рахунок, так і на користь іншої особи", - йдеться у повідомленні відомства.

Вихід на пенсію з "нюансами": Як можна докупити стаж і скільки коштує один рік в Україні

п’ятниця, 23 серпень 2024, 18:24

Іноді українцям не вистачає необхідного страхового стажу для виходу на пенсію, і вони прагнуть його докупити. Про це повідомляє Урядовий портал, передають Патріоти України. Докупити стаж можуть усі громадяни України, які досягли 16-річного віку. Це ст...

Українці з найменшими пенсіями можуть розраховувати на доплату: Ось що для цього потрібно

п’ятниця, 23 серпень 2024, 16:56

Українським пенсіонерам, які отримують пенсії менше 3 250 гривень і проживають у зоні бойових дій, до кінця 2024 року автоматично нараховуватимуть доплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Отримати допомогу можуть ті пенсіонери, які проживають...