Вимагайте перерахунку! Що робити, якщо у будинку довго відсутнє опалення

Після масованого ракетного обстрілу російських загарбників на Україну, у будинках багатьох українців пропадає світло та вода, опалення. Уряд ухвалив постанову, в якій йдеться про те, що постачальники тепла повинні зробити перерахунок за ці послуги, передають Патріоти України.

Згідно з постановою Кабміну № 151, українці мають право вимагати перерахунок сум у платіжках, за умови, що у квартирі холодніше за 18 градусів. За кожну добу порушення норми сума у платіжці має зменшуватись на 3,3%.

У деяких регіонах такий перерахунок уже проводять. Так, у Тернополі підприємство, що надає послуги з опалення та гарячої води, розрахує години, коли не було світла та послуги не надавалися. Зокрема, перерахунок за листопад буде внесено у платіжку за грудень, передає «Апостроф». Крім того, за воду та газ можна не платити, якщо відсутні лічильники та якщо людина не знаходиться вдома щонайменше 30 днів.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...