Вимкнення припиняться? Україна може отримати більше електроенергії з ЄС - коли очікувати рішення про підвищення лімітів

Рішення про збільшення ліміту для імпорту електроенергії з ЄС очікується в найближчі кілька місяців. Про це пише "РБК-Україна", передають Патріоти України.

За інформацією видання, таке рішення європейської мережі системних операторів ENTSO-e може бути вже у вересні.

"Співрозмовники видання, знайомі з процесом переговорів, кажуть, що є ймовірність позитивного вирішення питання про збільшення імпорту вже в найближчі кілька місяців. Можливо, ліміт буде більшим за очікуваний обсяг", - йдеться у статті.

Так, Україна хоче досягти збільшення ліміту мінімум до 2,2 ГВт при діючому ліміті імпорту обсягом 1,7 ГВт.

Наразі імпорт можливий з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови. Для цього є технічні можливості без необхідності будівництва нових інтерконекторів.

Зазначається, що політичне рішення для збільшення лімітів імпорту від Єврокомісії вже є, залишається отримати технічний висновок від ENTSO-e.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Країна більше заробила, ніж витратила: Біженці з України рекордно поповнили бюджет Чехії

понеділок, 16 вересень 2024, 19:59

Протягом першого півріччя 2024 року Чехія заробила 4,4 мільярда крон завдяки податкам і страховим внескам, сплаченим українськими біженцями, що перевищило державні витрати на їх підтримку. Українські біженці стали значним джерелом доходу для чеського б...