Вимикати будуть ще більше? Через аномальну спеку в Україні споживання електроенергії досягло максимуму


Через аномальну спеку в Україні та Європі споживання досягло максимальної позначки та суттєво перевищує можливості українських електростанцій для його покриття. 15 липня обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго", передають Патріоти України.

Як йдеться в повідомленні, для компенсації дефіциту енергії в системі, сьогодні до 16:00 діятимуть три черги графіків погодинних відключень, з 16:00 до 24:00 – чотири черги.

У компанії нагадали, що споживачі кожної області, які не належать до переліку об’єктів критичної інфраструктури, розділені на 6 черг (груп).

Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні діють графіки погодинних відключень. Якщо застосовано більше трьох черг графіків – обмеження розповсюджуються на більшу кількість споживачів. Інформацію щодо графіків відключень у кожному регіоні дивіться на сайтах обленерго або на їхніх сторінках у соцмережах.

Україна готується перейти на євро? Чи "мінятимуть гроші" після відмови від прив'язки гривні до долара

понеділок, 19 серпень 2024, 18:52

Попри наміри Нацбанку відв'язати гривню від долара і почати рахувати її курс по євро, найближчим часом цього не станеться. Адже хоча це рішення і виглядає логічним, поки що прив'язка гривні до євро є не більше, ніж наміром, для реалізації якого знадоби...

Чому аномальна спека впливає на відключення світла: У ДТЕК дали пояснення

понеділок, 19 серпень 2024, 17:23

Аномальна спека суттєво впливає на рішення щодо запровадження графіків відключення світла в Україні під час війни. На це впливає відсутність т. зв. "подушки безпеки" у вигляді різних станцій, які у ході воєнних дій піддались масованим атакам РФ, переда...