Вимикатимуть максимум по три години: В одній з областей запровадили нові графіки відключення світла

З 29 червня на Чернігівщині запровадили нові графіки погодинних відключень "три на три": три години без світла, три - зі світлом. Про це повідомила речниця АТ "Чернігівобленерго" Катерина Дроздова в інтерв'ю "Суспільному", передають Патріоти України.

Зазначається, що якщо раніше проміжок часу без електроенергії (чорний квадрат у графіку, — ред.) і проміжок часу з можливим відключенням електроенергії (синій квадрат у графіку, — ред.) йшли один за одним, то тепер між ними з'явилися години, коли електрику не вимикатимуть (зелений квадрат у графіку, — ред.).

Фото: chernihivoblenergoЗа словами Дроздової, для правильності зміщення черг, часовий проміжок із 21 до 24 години розділили навпіл — у цей час черги будуть зі світлом або без світла по півтори години.

"Такий розподіл дозволить споживачам усіх черг скористатися світлом у вечірній період, коли світловий день закінчиться", - сказала речниця АТ "Чернігівобленерго".

Новий удар по Пекіну: ЄС запровадить мито на дешеві товари з китайських інтернет-магазинів, - FT

четвер, 4 липень 2024, 8:27

Європейський Союз розробляє плани щодо введення мит на дешеві товари з китайських інтернет-магазинів, включаючи Temu, Shein та AliExpress, передають Патріоти України з посиланням на Financial Times. За інформацією джерел видання, наприкінці цього міся...

В Україні зміняться ціни на один із найпопулярніших продуктів у супермаркетах: Чого чекати

четвер, 4 липень 2024, 7:30

В Україні може помітно знизитися вартість цукру. Ціни на цей продукт почнуть падати восени, коли почнеться сезонний збір нового врожаю цукрового буряку. Про це виконуючий обов’язки міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький зая...