Випередити Китай та Рогозіна з його "батутами": Трамп дав наказ облаштувати базу на Місяці

Амбіції Пекіну і Москви підстьобують Вашингтон прискорити підкорення природного супутника Землі. І якщо до заяв Росії, з огляду на її стан ,можна ставитись скептично, то пропустити вперед Китай США не можуть через питання престижу і юридичних прав піонера

Президент США висунув вимогу у найближчі роки повторно підкорити Місяць і створити на супутнику Землі науково-дослідницьку базу для подальшого освоєння Марсу, зазначають Патріоти України.

«NASA буде прагнути до 2024 року висадити астронавтів на Південному полюсі Місяця, а до 2028 року забезпечити стійке присутність людини на Місяці і намітити майбутній шлях дослідження Марса.

Місячна експедиція NASA грунтуватиметься на науці, управлінні ресурсами і зниження ризиків для майбутніх місій на Марс.

NASA створить Дирекцію місії з Місяця на Марс (Moon-to-Mars Mission Directorate) і докладе всіх необхідних зусиль для досягнення Дослідницької місії-1, основоположною безпілотної місії навколо Місяця (випробувальний запуск корабля Orion на ракеті SLS в обліт Місяця).

Безпілотна «Дослідницька місія-1» відбудеться не пізніше 2020 року, а пілотована – «Дослідницька місія-2» - не пізніше 2022 року.

NASA вкладеться в американську індустрію, в тому числі за допомогою державно-приватного партнерства, для підвищення інновацій та стійкості своєї космічної діяльності.

Сполучені Штати будуть взаємодіяти з міжнародними партнерами, щоб забезпечити стійку програму дослідження і розвитку Місячної програми.»
луна,NASA,космос

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...