Виплату на ремонт житла українцям не дадуть без спеціальної банківської картки: Як оформити

Українцям, які хочуть отримати до 200 тис. компенсації на ремонт зруйнованого війною житла за програмою єВідновлення, потрібно відкрити спеціальну картку в одному із банків-партнерів держпрограми. Наразі список банків-партнерів такий: ПриватБанк, Монобанк, ПУМБ, Абанк, Сенс Банк, Райффайзен банк, Спортбанк та Ізібанк, передають Патріоти України.

Саме на цю карту буде виплачено кошти, які можна буде витратити на товари та послуги з ремонту. Про це повідомили у Дії. Слід також пам'ятати, щоодержувачів перевірятимуть.Коли потрібно відкривати картку єВідновлення?

Є два варіанти. Відкрити картку можна як до подання заявки на компенсацію, так і під час цього процесу:

  • під час подачі заявки Дія сама запропонує перейти в додаток банку та замовити потрібну картку;
  • якщо картку було оформлено заздалегідь, вона підтягнеться в Дію в автоматичному режимі.

Як відкрити картку єВідновлення?

Всі процедури можна зробити онлайн у додатку вибраного банку. Наприклад, для оформлення картки у державному ПриватБанку необхідно:

  • скачати або оновити вже завантажений додаток "Приват24";
  • відкрити вкладку "Гаманець";
  • натиснути меню "Додати" та вибрати картку.
Що можна робити з карткою?

Дозволяється отримувати нарахування від держави, а також оплачувати товари та послуги з ремонту. Останнє стосується лише замовлень у компаній, які беруть участь у програмі єВідновлення.

Заборонено переказувати кошти на інші рахунки, знімати готівку з рахунку, проводити оплати за реквізитами. Також картку не можна поповнити самостійно.

Важливо: державну виплату з картки потрібно витратити за 12 місяців. Після цього терміну гроші повернуть державі.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...