Виплати продовжать не всім: Кому потрібно звернутися по фінансову допомогу після Нового року

Уряд автоматично продовжив на 2023 рік виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщених осіб та деякі інші соціальні виплати. Як уточнив в ефірі Національного телемарафону заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, також з 1 січня будуть автоматично продовжені такі види грошової допомоги, передають Патріоти України.

  • на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
  • на дітей, хворих на тяжкі захворювання;
  • дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів;
  • особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
  • особам, які здійснюють догляд за особами з інвалідністю І та ІІ внаслідок психічного розладу;
  • особам, які не мають права на пенсію;
  • особам з інвалідністю.

За словами Музиченка, рішення уряду було мотивоване продовженням бойових дій та, відповідно, ускладненим доступом до представництв органів влади. Крім того, враховано той факт, що багато представників вразливих категорій українців нині вимушено перебувають за кордоном.

Спрощений порядок отримання соцвиплат діятиме протягом дії воєнного стану і додатково ще одного місяця по його завершенню.

Разом з тим, соціальні виплати, які вимагають проведення оцінки майнового стану їх отримувача (наприклад, допомога малозабезпеченим сім'ям чи одиноким матерям) будуть проводитися, як і раніше, — за особистим зверненням отримувача.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...