Виплати стартують вже скоро! В Україні розширили перелік послуг, на які можна витратити "тисячу Зеленського"

В Україні розширять список послуг, на які українці матимуть змогу витратити тисячу гривень за вакцинацію від коронавірусу COVID-19. Бонусні гроші будуть дійсними протягом чотирьох місяців, передають Патріоти України.

Зокрема, вакциновані двома дозами громадяни зможуть отримати на свої віртуальні картки у додатку "Дія" по 1000 гривень та розрахуватись ними за конкретні послуги. Тисячу гривень за вакцинацію не можна буде отримати на руки і витратити на власний розсуд (їжу або одяг). Прийматимуть віртуальну тисячу компанії зі строго обмеженого списку підприємств.

Попередньо визначено, що витратити віртуальні платіжні картки через "Дію" українці зможуть у період з 19 грудня 2021 року по 18 грудня 2022 року:

  • на придбання залізничних та авіаквитків на внутрішні рейси,
  • на оплату послуг спортзалів або фітнес-клубів,
  • на купівлю квитків до кінотеатрів, театрів, музеїв, на концерти.

Державна програма виплат по 1000 гривень вакцинованим спрямована на те, щоб підтримати сфери економіки, які постраждали від коронакризи.

Виплата грошей стартує 19 грудня. Для того, щоб отримати свої 1000 гривень, потрібно завантажити додаток "Дія" на смартфон, згенерувати там "зелений" сертифікат (про два щеплення), пройти верифікацію у програмі "єПідтримка". Після цього учаснику програми відкриється віртуальний банківський рахунок. Подальші інструкції будуть надані ближче до 19 грудня.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Бавовна" дала свій ефект: Куйбишевський НПЗ повністю зупинився після удару дронів

четвер, 28 березень 2024, 14:29

Російський Куйбишевський нафтопереробний завод від міста Самара на Волзі зупинив все виробництво через проблеми, заподіяні атакою українського безпілотника минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Раніше на цьому тижні джере...