Виплати у березні індексують ще одній категорії українців: Хто отримає на 650 гривень більше

У березні на українців чекає масштабна індексація пенсійних та соціальних виплат. Крім того, у Мінсоцполітики оголосили про перерахунок коштів ще для однієї категорії громадян. Йдеться про потерпілих від нещасного випадку на виробництві, передають Патріоти України.

Розмір страхових виплат сім'ям постраждалим збільшать уже з 1 березня. Також буде перераховано розмір компенсації для тих громадян, які отримали професійне захворювання на виробництві, що спричинило втрату працездатності.

Коефіцієнт перерахунку щомісячних страхових виплат буде збільшено до 1,14. Індексація стосуватиметься близько 195 тис. осіб, які мають право на страхові виплати. Після проведення перерахунку щомісячних страхових виплат із застосуванням нового коефіцієнта середній розмір щомісячної страховки внаслідок нещасного випадку збільшиться на 647 гривень.

Виплата страхових коштів провадиться Фондом соціального страхування. Гроші виплачуються безпосередньо потерпілому або його родичам у разі загибелі потерпілого. Також страховка включає відшкодування витрат на ритуальні послуги. Право на отримання щомісячним страхових коштів мають також непрацездатні особи, які перебували на утриманні потерпілого.

Планова індексація пенсій із 1 березня 2022 року також відбудеться з урахуванням коефіцієнта 1,14. Зокрема, буде перераховано пенсії, призначені до 2019 року. Мінімальний розмір підвищення становитиме 100 гривень, але у середньому пенсійні виплати зростуть на 260 гривень. Також у березні будуть проіндексовані так звані соціальні пенсії.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...