Вирішальними будуть чотири фактори: Українцям пояснили, від чого залежатиме стабільність гривні у червні

Курс долара та євро в Україні у червні вже традиційно залежатиме від подій на фронті. Однак, якщо не відбудуться істотні зміни, гривня залишиться стабільною - у травневому коридорі 37-38 грн/дол. та 40-41 грн/євро, передають Патріоти України.

Таку думку в коментарі OBOZREVATEL висловив начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. Він перелічив й інші фактори, від яких залежить курс долара в Україні:

  • Дії Національного банку (НБУ)

Насамперед ідеться про збереження балансу між попитом і пропозицією на міжбанківському ринку. Для цього НБУ відстежує ситуацію і, залежно від неї, купує або продає валюту. Однак, окрім цього, Нацбанк зайнявся популяризацією гривневих депозитів, що також грає на користь української валюти.

  • Загальна економічна ситуація

За словами Лєсового, стабільності гривні допомагають: розвиток усіх сфер економіки, поступова активізація малого та середнього бізнесу, а також участь підприємців у програмі "Доступні кредити 5-7-9%".

  • Експортний потенціал

Окрім продовження "зернової угоди", очікується поступове розширення й логістичних можливостей та збільшення переліку експортованих товарів і сировини. Це позитивно вплине на гривню.

  • Допомога від партнерів

"Своєчасність та обсяг міжнародної фінансової допомоги, левова частка якої йде на покриття дефіциту державного бюджету, – це вагома основа для стабільності економіки", – констатував Лєсовий.

Джерело: Обозреватель

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...