Виробництво обвалилося в рази, і буде гірше: Путін визнав катастрофічну ситуацію в російському автопромі (відео)

Російська влада нарешті звернула увагу на кризову ситуацію в автопромисловості. Володимир Путін у межах економічного форуму в Санкт-Петербурзі провів нараду з представниками найбільших автовиробників та визнав, що галузь перебуває на межі катастрофи. Про це повідомляє видання "Известия", передають Патріоти України.

На зустріч із Путіним прибули керівники АвтоВАЗу, ГАЗу, КамАЗу та групи Sollers (їй належить УАЗ). Російський президент назвав причиною краху авторинку не напад на Україну чи санкції, а проблеми з постачанням компонентів.

"Ситуація непроста: низка контрагентів і постачальників автозаводів перебували і перебувають ще за кордоном, або призупинили поставки, або оголосили про звільнення з нашого ринку. Якщо порівняти з показниками роком раніше в березні поточного року випуск вітчизняного автопрому в Росії виявився втричі нижчим, а у квітні — у п'ять разів нижче", — заявив Путін.

Також він зазначив, що за 5 місяців 2022 продажі авто в РФ впали на 51%, ціни різко зросли, а виробництво обвалилося на 83%. Але водночас Путін вимагає "забезпечення технологічного суверенітету" і наситити машинами ринок, де відчувається дефіцит авто.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...