Виробництво олії зупинилося: Великому європейському заводу не вистачає соняшнику з України

Один з найбільших у Молдові виробників олії - компанія Floarea Soarelui - призупинив роботу через брак насіння соняшника. Зокрема, українського, передають Патріоти України.

Про це повідомляєMold-Street. Зазначається: за словами директорки Floarea Soarelui Стели Островецької, підприємство спробувало у січні 2024 року отримати право на імпорт насіння з України, "але спеціалізована комісія Мінсільгоспу не видала ліцензію".

"Комбінат Floarea Soarelui, що випускає соняшникову олію, призупинив свою роботу. Причиною стала нестача насіння соняшнику на місцевому ринку, а також складнощі з його імпортом", – йдеться у повідомленні.

Водночас, наголошується, асоціація "Сила фермерів" стверджує, що насправді на ринку Молдови багато соняшника. Проте, переконують там, переробники "не хочуть пропонувати реальні ціни".

Самі ж виробники олії з цим незгодні. Та сама Островецька стверджує: запропоновані ціни "перебувають на рівні Чорноморського регіону".

"Якщо ми платитимемо більше за насіння, то ціна на олію також зросте. А якщо олія буде дорожчою, ми не зможемо експортувати", – резюмувала директорка Floarea Soarelui.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...