Виснажені, але не порожні: Як видобувають газ із родовищ в Україні (відео)

Україна здатна забезпечити себе власним блакитним паливом. У наших надрах - сотні мільярдів кубометрів. Проте видобути їх не так просто, повідомляють Патріоти України.

Старі родовища неминуче виснажуються, а розробляти нові заважає брак інвестицій і спротив місцевих депутатів. Утім, вітчизняні газовики знайшли спосіб не збавляти обертів і надати друге дихання діючим свердловинам.

Втративши перспективні морські родовища, газовики зосередилися на виснажених на суходолі. Виявляється, з них можна викачати більше. Зокрема, завдяки бурінню горизонтальних свердловин у старих вертикальних. Таким чином дістаються до глибших, досі недоступних покладів газу.

При цьому бурити вертикальну свердловину з нуля не потрібно, а це значно пришвидшує і здешевлює процес.

Освоювати новий метод українським газовикам допомагають білоруські, китайські та інші іноземні партнери. У світі цю технологію використовують уже десятиліттями.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...