"Високодуховним" гальмувати не треба? У Росії почали виробляти авто з небезпечними дефектами

На тлі міжнародних санкцій поновлення виробництва Lada Largus не обійшлося без серйозних проблем. Запасних частин на заводі Тольятті вистачає на випуск лише 1800 автомобілів. Крім того, у машин виявлено небезпечний дефект гальмівної системи. Про це повідомляє сайт Auto.ru, передають Патріоти України.

Внаслідок відмови німецької Bosch від постачання компонентів антиблокувальної системи гальм, ABS у нових авто працює не коректно. "АвтоВАЗ" випускає Lada Granta і Niva без ABS, а ось для Largus модулі антиблокувальної системи закупили у китайської компанії Trinova. Виявилось, що деталі з Піднебесної машині не підійшли.

Неправильну роботу ABS виявили ще на стадії заводської обкатки. При різкому гальмуванні система просто відмовляється працювати, що дуже небезпечно і може призвести до втрати керування.

Виробник пообіцяв перевірити всю партію моделі та переналаштувати блоки ABS Trinova перед відправкою дилерам. Однак, найімовірніше, це не вирішить проблему.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...