Вистачить на 60 тис. іранських дронів Shahed: РФ отримала €1 млрд від купівлі палива Євросоюзом

Попри масштабні санкції на російську нафту, ЄС минулого року поповнив військову скарбницю Росії на 1 млрд євро шляхом закупівель палива. Про це повідомляє Politico з посиланням на дослідження Global Witness, передають Патріоти України.

Згідно з аналізом організації Global Witness на основі даних про постачання Kpler, у 2023 році ЄС закупив близько 35 млн барелів очищеного палива (переважно дизельного), яке щонайменше частково походить з Росії.

Покупки стали можливими завдяки великій і вже відомій лазівці: попри заборону Євросоюзу на майже весь імпорт російської нафти, країни все ще можуть законно купувати російську нафту, якщо вона спочатку переробляється на паливо в інших місцях. Результатом є постійний потік російського палива до ЄС через такі місця, як Індія та Туреччина.

Сума в 1 млрд євро еквівалентна вартості близько 60 тис. іранських дронів Shahed, які Москва часто використовує для бомбардування українських міст, пише видання.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...