Вистачить на весь Чорноморський флот ВМС РФ: Став відомий обсяг держзамовлення на протикорабельні ракети "Нептун"

Треба мати на увазі, що комерційна ціна однієї крилатої ракети "Нептун" може сягати $1 000 000. Дуже коштовна зброя. Правда вартість побудови фрегату, котрий піде на дно при влучанні "Нептуну" у сотню разів вища

Державне замовлення на ракети Р-360, що входять до складу ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун», складе 120 одиниць. Таку інформацію оприлюднив під час виступу на круглому столі в Торгово-промисловій палаті 29 травня ц.р. директор з корпоративних прав та інвестиційних проектів ПАТ «Мотор Січ» Володимир Семенов, зазначають Патріоти України.

«Ось створили ракету «Нептун». Чудово відстрілялися ... Держзамовлення (на ракети Р-360) сьогодні 120 штук», - заявив пан Семенов.

Також Володимир Семенов додав, що «Мотор Січ» виробляє для цих ракет основний двигун (ймовірно мова йде про малогабаритний двоконтурний турбореактивний двигун МС-400 або модернізовану версію Р95-300, що раніше використовувалася на старих ПКР Х-35 – прим.).

При цьому представник «Мотор Січ» зазначив, що виробничі можливості ДККБ «Луч» дозволяють виготовляти близько 50 таких ракет на рік, оскільки це не серійне підприємство, а конструкторське бюро. Також він висловив сумнів щодо можливості серійного випуску цих ракет на ДАКХ «Артем».

Стендові випробування прототипу ракети Р-360 під час візиту тодішнього Секретаря РНБО Турчинова на КБ «Луч», що відбувся 15 травня 2019 р.

Нагадаємо, під час останніх випробувань вітчизняного комплексу РК-360МЦ «Нептун», що відбувся 24 травня ц.р. на Державному випробувальному полігоні Збройних сил України «Алібей», директор Defense Express Сергій Згурець повідомив, що вихід українського протикорабельного берегового комплексу на державні випробування запланований на кінець 2019 року.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...