Витрясуть усе до копійки! Через меморандум з МВФ ціни на газ для населення зростуть втричі, - прогноз

В результаті підписання Україною меморандуму з МВФ ціни на газ для населення в найближчі роки істотно зростуть. Про це йдеться в матеріалі УНІАН. Аналітик компанії "Центр біржових технологій" Максим Орищак вважає, що ціни на газ зростуть на 50-70%, а з 2024 року - на 200%, зазначають Патріоти України.

"Через те, що ми підписали меморандум, тепер виходить, що державна "Укргазвидобування" буде продавати не менше 40-50% обсягів видобутого газу на вільному ринку. Це вкрай негативний сценарій розвитку подій і врятувати ситуацію вже не вдасться", - зазначив експерт.

За його словами, можна також очікувати на більш жорсткі умови щодо стягнення плати за комуналку у зв'язку з тим, що вже анонсовано майбутню розробку відповідних інструментів.

"Для офісу президента на поточний момент інформація про підвищення тарифів - не тема для обговорення, оскільки сам транш від МВФ транслюватимуть як політичну перемогу. Але ми розглядаємо подію, як максимально негативний фактор для майбутнього економіки нашої країни. Платоспроможність населення знизиться, інфляція зросте, а гривня має потенціал падіння до рівня 30 гривень за долар", - прогнозує аналітик.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...