Вже четвертий голова після націоналізації: Топ банкір Швеції очолить правління ПриватБанку

Наглядова рада ПриватБанку 7 жовтня обрала новим головою правління Мікаеля Бьоркнерта, одного із топ банкірів Швеції. Про це повідомив сайт банку, передають Патріоти України.

"Обрання пана Бьоркнерта, одного із топ банкірів Швеції, вкотре демонструє ефективність корпоративного управління ПриватБанку та здатність України попри війну залучати найкращих фахівців фінансового сектору", - заявили у фінустанові.

Бьоркнерт має понад 25 років досвіду роботи у фінансовому секторі.

Раніше він обіймав посаду керівника напряму банківського бізнесу Swedbank, де відповідав за увесь спектр банківських послуг, від роздрібного і корпоративного банкінгу до операційних питань та цифрової трансформації.

До Swedbank Бьоркнерт був головою ради директорів в Bankgirot (Швеція), керівником напрямку міжнародних транзакцій у Банку SEB (Естонія), членом ради директорів у компанії Nasdaq (у Швеції).

"Для мене велика честь стати частиною ПриватБанку та його виняткової команди. Банк продемонстрував надзвичайну стійкість, і я з нетерпінням очікую можливості продовжувати його традиції, в основі яких лежать довіра, інновації та служіння українському народу", - заявив Бьоркнерт.

Бьоркнерт замінить на посаді Герхарда Бьоша, який очолював ПриватБанк три роки. Призначення підлягає регуляторному погодженню Національного банку. Шведський банкір стане четвертим головою правління ПриватБанку після його націоналізації:

2021-2024 - Герхард Бьош;

2018-2021 - Петер Крумханзл;

2017 - Олександр Шлапак.

Вже четвертий голова після націоналізації: Топ банкір Швеції очолить правління ПриватБанку

середа, 9 жовтень 2024, 15:29

Наглядова рада ПриватБанку 7 жовтня обрала новим головою правління Мікаеля Бьоркнерта, одного із топ банкірів Швеції. Про це повідомив сайт банку, передають Патріоти України. "Обрання пана Бьоркнерта, одного із топ банкірів Швеції, вкотре демонструє еф...

Не вистачає грошей на війну: У Кабміні пояснили необхідність підвищення податків для всіх українців

середа, 9 жовтень 2024, 11:45

Усі податки, що надходять до держбюджету України, йдуть на сектор безпеки та оборони, але навіть цього недостатньо. Тому важливо ухвалити податкові зміни в другому читанні, передають Патріоти України. Про це повідомили у Міністерстві фінансів. "Усі зіб...