Вже названо конкретні дати: В Україні хочуть заборонити ввезення автомобілів на дизелі і бензині

Міністерство інфраструктури України підготувало проект закону про зміни правил ввезення автомобілів в країну. Автори документа пропонують до 2030 року заборонити імпортувати машини з дизельними і бензиновими двигунами. Про це повідомляється на сайті відомства, передають Патріоти України.

Законопроект передбачає ввести поетапну заборону ввезення і першої державної реєстрації в Україні автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, в тому числі і вироблених в Україні. Пропонується заборона:
з 1 січня 2027 року б/у автомобілів з дизельними двигунами внутрішнього згоряння;
з 1 січня 2030 нових автомобілів з дизельними двигунами внутрішнього згоряння, а також б / у і нових автомобілів з бензиновими двигунами внутрішнього згоряння.
Причому заборона не буде поширюватися на:
- автомобілі Збройних сил України та інших військових формувань;
- автомобілі, що використовуються фермерськими господарствами за межами автомобільних доріг загального користування;
- автомобілі, які дістаються у спадок;
- автомобілі, виготовлені до 1 січня 1981 року.
Підготовлений проект передбачає внесення зазначених змін до закону "Про деякі питання ввезення на митну територію України та проведення першої державної реєстрації транспортних засобів". Як заявили в міністерстві, він розроблений для реалізації окремих положень Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, європейськими Співтовариством з атомної енергії і державами - членами ЄС, а також директиви 2009/33 Європейського парламенту і Ради від 23 квітня 2009 року щодо просування чистих і енергоефективних транспортних засобів. Крім того, проект покликаний стимулювати використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.
Подібні заборони поступово вводяться в розвинених країнах. Наприклад, в 2019 році в Париж заборонили в'їжджати на старих дизельних і бензинових автомобілях. А Ізраїль оголосив, що з 2030 року у країні припинять використовувати бензинові та дизельні автомобілі і повністю знімуть податки на електромобілі.

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...