Вже не до пропагандистської бравади: У Путіна прогнозують зниження цін на нафту та швидку девальвацію рубля

Бюджет Росії на наступний рік передбачатиме зниження цін на російську нафту та прискорену девальвацію рубля. Мінекономрозвитку Росії заклало відповідні параметри в базовий сценарій макропрогнозу на 2025-2027 роки, на основі якого російський уряд розраховуватиме федеральний бюджет РФ, передають Патріоти України з посиланням на The Moscow Times.

У прогнозі йдеться, що середній курс долара з 91,2 рубля цього року зросте до 96,5 рубля в наступному і до 100 рублів – у 2026 році, після чого девальвація рубля трохи уповільниться у 2027 році – до 103,2 руб. за долар.

Згідно з прогнозом мінекономрозвитку РФ, рубль слабшатиме разом зі зниженням цін на російські нафту і газ – основні експортні товари, які приносять в країну більше половини валютного виторгу. Середня вартість бареля Urals опуститься із 70 доларів цього року до 69,7доларів у 2025 році, 66 доларів – у 2026 році та 65,5 доларів – у 2027 році.

Торік рубль пережив найсильніше за 9 років падіння і увійшов до топ-3 найслабших валют світу, поступившись тільки турецькій лірі та аргенському песо: долар подорожчав на 26%, а євро – на 28%. Проте з того часу валютний ринок стабілізувався: офіційний курс долара на 9 вересня становить 89,82 рубля за долар, що майже відповідає курсу на кінець грудня минулого року.

Девальвація рубля дозволить збільшити надходження до російського бюджету, який витрачає на війну з Україною третину коштів. Підвищення курсу долара на один рубль приносить російській скарбниці понад 100 млрд рублів додаткових доходів.

Як відомо, 12 серпня повідомлялося, що на тлі подій на Курщині російський рубль торгувався на рівні 90,30 за долар США, що тоді було найнижчим показником з кінця травня.

Замість підвищення пенсії - її зменшення: Експерт пояснив, чому це відбувається, і на які виплати може розраховувати пенсіонер

вівторок, 10 вересень 2024, 6:00

Поки уряд готується до проведення кардинальної пенсійної реформи, ситуація з виплатами літнім людям дедалі погіршується. Про один з подібних випадків розповів експерт з пенсійних питань Сергій Коробкін, передають Патріоти України. Так, пенсіонер з Терн...

На Уралі палає нафтопровід, є жертви серед ремонтників

вівторок, 10 вересень 2024, 0:30

Технологічний занепад та дефіцит кваліфікованих кадрів все більше дошкуляє російській економіці, навіть в такій критичній для доходів державі-агресора галузі як енергетика, передають Патріоти України. Про чергову НС у цій царині повідомляє видання Baza...