З 1 січня всім українцям перерахують розмір абонплати за газ: До чого готуватися

Із 1 січня всім українцям перерахують розмір плати за доставку газу. Адже регулятор (Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг), встановив нові тарифи на розподіл газу для 40 операторів, зазначають Патріоти України.

Так, для абонентів компанії «Чернівцігаз» доставка палива подорожчає з 2,136 до 2,568 грн за куб, «Миколаїв-» та «Харківгаз» — з 2,148 до 2,388 грн. Наприклад, якщо зараз мешканець Харкова, який платить абонплату за 100 кубів газу, щомісяця має вносити 214,8 грн, то з 1 січня — 238,8 грн.

Крім того, зміниться розрахунок кількості кубів, за які потрібно сплачувати. Для цього весь використаний з жовтня 2020 року до жовтня 2021 року газ поділять на 12.

Найбільшого збільшення сум у платіжках слід чекати на тим співвітчизникам, які опалюють газом великі будинки. Через великі обсяги споживання різниця в тарифах для них буде більш суттєвою.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...