З 2020 року супутникові тарілки стануть набагато менш привабливими

На початку наступного року супутниковий сигнал найпопулярніших українських телеканалів буде закодовано.

Уже на початку наступного року супутникове телебачення в Україні буде закодоване. На такий крок ідуть найбільші українські телеканали. Вони твердять - такі вимоги сучасного світу і необхідна умова для підвищення якості телепрограм, передають Патріоти України.

Один із керівників "1+1 медіа" не лякає, а попереджає: на початку наступного року супутниковий сигнал найпопулярніших українських телеканалів буде закодовано. Це торкнеться третини українських глядачів. Саме стільки, як свідчить статистика, дивляться телевізор саме через супутникову тарілку.

"Це вимога часу. Ми ж хочемо дивитися круті серіали, ефектні шоу, хочемо, щоб сфера розваг розвивалася... Щоб ЗМІ були незалежними від своїх праторонів, тому це все вимагає технологічного розвитку телебачення", – каже виконавчий директор групи "1+1 медіа" Ярослав Пахольчук.

Щоби не залишитися без доступу до улюблених телеканалів, глядачам потрібно буде придбати спеціальний тюнер-декодер супутникового сигналу. Представник одного з офіційних супутникових провайдерів радить не зволікати і перевірити, чи отримуєте ви послуги саме від офіційних компаній. Якщо ж ні - не морока.

"Потрібно лише замінити ресівер, який був (тарілка у більшості випадків підходить), і зробити дзвінок до колцентру і зробити активацію. Вся процедура займе кілька хвилин", – сказав керівник супутникової платформи "Віасат" Дмитро Шедько.

Нині рекомендована вартість нового приймача (ресівера) коливається в районі тисячі гривень. Його вже можна придбати. Щоб уникнути ажіотажу, варто готуватися заздалегідь. "Це не будуть різкі динамічні кроки, але готуватися вже треба. Якщо ви не є операторами офіційних супутникових операторів, а таких у нас сьогодні два – "Віасат" та "Екстра" – то ви втратите доступ до улюблених своїх каналів", – каже Похальчук.

Після цього кодування за сигнал доведеться платити абонплату. Медійники запевняють - вона буде помірною і залежатиме від кількості каналів, яку ви оберете. "Це там три келиха пива - місячна плата. або чотри горнятка кави", – зазначив виконавчий директор "1+1 медіа".

Кодування сигналу - це важлива боротьба з піратством та провайдерами-шахраями. Коли ж гроші від споживача йтимуть постачальнику послуг, якість послуг неминуче зросте. До початку наступного року телевізійники обіцяють провести цілу інформаційну кампанію, щоби жоден глядач не залишився без улюбленого телеканалу. Якщо ви дивитеся телебачення через ефірну цифру або через кабель, вас зміни не торкнуться.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...