З архіву ПУ. Черговий "ніж у спину": Болгарія відмовляється від російського бензину

Влада Болгарії має намір витіснити бензин з Росії і створити державну нафтову компанію. Про це повідомив глава міністерства економіки країни Еміль Караніколов, повідомляють Патріоти України у червні 2020 року з посиланням на SeeNews.

5 червня болгарський парламент затвердив внесення поправок до закону про паливні резерви, які дозволяють створити в країні національну нафтову компанію. Планується, що вона буде контролювати АЗС в Болгарії.

За словами Караніколова, завдяки складам на митниці, у незалежних виробників бензину з’явиться можливість заходити до країни.

“В результаті у нас буде більше своїх автозаправок”, – запевнив міністр.

При цьому доступ до митним резервуарів зможуть отримувати й іноземні компанії. Основною метою нової структури стане закупівля нафти і нафтопродуктів для поповнення резервів Болгарії. На даний момент серед лідерів на болгарському ринку АЗС російська приватна компанія “Лукойл”.

Нагадаємо, в кінці квітня українські компанії «Західна нафтогазова компанія» і «Євростандарт» вперше за 4 роки знову імпортували з Росії автомобільний бензин.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...