З архіву ПУ. "Догнать и перегнать Америку": На Росії назвали ціну на свій перший електромобіль

Zetta - компактний трьохдверний автомобіль з електроприводом на два або чотири колеса, що збирається в Тольятті. Машина на 99% російська, з Китаю імпортується тільки батарея, проте її вартість становить близько 50% вартості всього авто.

Zetta

Перший російський електромобіль Zetta надійде в продаж в грудні 2019 року (пізніше запуск відтермінували на 2020 рік.-ПУ), повідомив гендиректор компанії-виробника Денис Щуровський, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.
За його словами, вартість новинки в базовій комплектації (передній привід і батареї на 200 км ходу) буде починатися від 450 000 рублів (близько $ 7 000). Ціна буде залежати від ємності батареї і типу приводу.
"У серпні машина повинна піти на сертифікацію, до вересня-жовтня її пройти і з грудня вже почати продажі", - сказав Щуровський.

Загальні інвестиції склали близько 450 млн руб., уточнив гендиректор компанії. Zetta планує продавати до 15 000 автомобілів на рік в Росії, ще близько 10 000 автівок буде йти за кордон.

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...

Євро та долар можуть зрівнятися в ціні й уже незабаром коштувати однаково: Що це означає

середа, 24 квітень 2024, 7:22

Учасники фінансового ринку вважають, що євро та долар можуть зрівнятися в ціні. Так, у Bank of America очікують, що це може статися вже за пів року. Імовірність же такого перебігу подій там оцінюють у 10% - при тому, що на початку року ринок майже не б...