З архіву ПУ. Ювілірне ураження цілі з 280 км на експорт, а для ЗСУ вдвічі далі: "Південмаш" посилив ОТРК "Грім-2" інноваційними головками самонаведення (відео)

​Успішно завершилися випробування новітніх головок самонаведення для потужного оперативно-тактичного комплексу "Сапсан" з експортним назвою "Грім-2".

Державне конструкторське бюро "Південне" представило розроблені спільно з ТОВ "САТС" головки самонаведення для оперативно-тактичного комплексу "Сапсан" або "Грім-2", повідомляють Патріоти України. Нагадаємо, що оперативно-тактичний ракетний комплекс ОТРК "Сапсан" з експортним назвою "Грім-2" розробляється для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей від 50 до 280 км.

У фінальній стадії розроблено чотири типи головок самонаведення: електронно-оптична ГСН, інфрачервона ГСН, радіолокаційна ГСН, комбінована ГСН, яка працює в 3-мм діапазоні. Відомо, що авіаційно-технічний комплекс (АТК) необхідний для одночасної реєстрації зображень в оптичному і радіолокаційному діапазонах довжин хвиль. До складу АТК входить: поворотна рама з приводом і захисним чохлом, оптично-електронна ОСН (0,6 ÷ 0,9 мкм), радіолокаційна ГСН (W), комплексна ГСН(W + 0,3 ÷ 1,07 мкм), автоматизоване робоче місце оператора АТК.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...