З архіву ПУ. "Коли ти не можеш купити це": У США звинуватили Росію в крадіжці "Містралів" у Франції

Те, що Росія планує скопіювати дизайн Mistral, однак не означає, що вона досягне особливих успіхів.

Російський універсальний десантний корабель (УДК) проекту 23900 є клоном французького вертольотоносця Mistral ( «Містраль»), повідомляють Патріоти України у травні 2020 року із посиланням на Forbes.

У публікації американського журналу стверджується, що проект російського корабля «може здатися знайомим, особливо французам». «Коли ти не можеш купити це, вкради це. Такий підхід Росії до придбання нових десантних кораблів, через шість років після того, як Франція скасувала продаж [Росії] універсальних суден», - запевняє Forbes.
На думку автора, «те, що Росія планує скопіювати дизайн Mistral, не означає, що вона досягне успіху в цьому», оскільки російська суднобудівна галузь в останні роки «з усіх сил намагалася побудувати корабель крупніше фрегата». Forbes зазначає, що досвід Росії з Mistral може стати в нагоді країні при створенні власних кораблів, які допоможуть постачанню російських військових в Сирії.

До таких висновків видання зі США дійшло, пославшись на коментар блогу bmpd в LliveJournal, присвячений укладеним в травні між Міноборони Росії і заводом «Залив» в Криму контрактом на будівництво двох УДК проекту 22390. В пості йдеться, зокрема, що «проект виглядає як значною мірою клон Mistral, «маючи схожі архітектуру і розміри, але дещо більші водотоннажність і місткість».

Новий удар по кишені! Українцям готують подорожчання бензину, дизеля та автогазу - законопроєкт уже в Раді

вівторок, 14 травень 2024, 9:48

Законопроєкт про підвищення акцизів, зокрема на бензин, зареєстровано у Верховній Раді. Документ передбачає, що акцизи на пальне будуть підняті до європейського рівня до 2028 року. Поетапне підвищення розпочнеться вже з 1 липня 2024-го. Йдеться про про...

Українські біженці можуть отримати гроші на оренду житла в Польщі: Що варто знати

вівторок, 14 травень 2024, 3:25

Біженці з України, які перебувають у Польщі, можуть претендувати на участь у програмі "Крок Додому", яка спрощує процес оренди житла. Однак для участі в цій програмі необхідно відповідати певним критеріям. Про це повідомили на сайті Польського консульт...