З архіву ПУ. Купувати нову машину з двигуном внутрішнього згоряння в найближчі п'ять років стане фінансовим самогубством: "Потриманий електромобіль незабаром стане краще нового з ДВЗ", - Ілон Маск

Покупці, які ще кілька років тому міняти один бензиновий седан преміум-класу на інший, тепер поголовно хочуть Tesla. Ціни на беушні люксові "коптилки" стрімко падають через різке падіння попиту.

Світ стрімко рухається до більш чистих видів палива і транспорту. За статистикою продажів електромобілів не завжди можна розглянути справжній стан справ. Глава Tesla Ілон Маск у жовтні 2019 року вказав на найважливіше підтвердження того, що електротранспорт подолав черговий важливий рубіж, зазначають Патріоти України.

Електромобілі вже перемогли своїх предків, машини з ДСЗ, по ключовому параметру, заявив днями Ілон Маск. Культовий винахідник та підприємець,голова Tesla стверджує, що автомобілі на бензині після покупки втрачають в ціні швидше, ніж електричні.
«З огляду на те, як швидко світ переходить на електротранспорт, автомобілі на бензині або дизелі, куплені сьогодні, будуть, швидше за все, при перепродажі коштувати менше», - написав Маск в Twitter.
Ілон не перший, хто пророкує занепад бензинових автомобілів. Однак зазначений їм параметр, можливо, набагато важливіший обсягів виробництва і продажів: якщо електричний автомобіль стає вигідніше перепродати, ніж традиційний, рано чи пізно перейти на новий вид транспорту захочуть всі.
Згідно з аналізом фінансової фірми Capital One, колись високий попит на європейські люксові бренди на кшталт Mercedes, Audi і BMW випаровується.
Покупці, які звикли міняти один седан преміум-класу на інший, тепер поголовно хочуть Tesla. Причому будь-яку модель. І в 2020 саме Tesla стане лідером з продажу в цьому сегменті.
Близько 22% клієнтів Tesla відмовилися заради електромобілів від європейських машин класу «люкс». Це в два рази більше, ніж в середньому по індустрії. Ціни падають, пояснили аналітики, тому що на ринку зараз дуже багато старих автомобілів такої категорії.
Наприклад, BMW 320i 2018 роки за перші шість місяців 2019 втратила майже 20% своєї вартості. Mercedes B-класу 2016 року, який зазвичай дешевшав набагато повільніше, втратив майже 30%.
Це збігається з прогнозом, зробленим ще влітку редактором видання Electrek Фредом Ламбертом: «Я думаю, ціна на старі бензинові автомобілі стане швидко падати в найближчі п'ять років... Купувати бензинову машину зараз - погане рішення. Купувати бензинову машини в найближчі п'ять років стане для більшості фінансовим самогубством».
Раніше повідомлялося, що Tesla продала 97 000 електрокарів в третьому кварталі, побивши свій попередній рекорд. Однак зростання поставок компанії не влаштував ринок - акції автовиробника подешевшали на 7%.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...