З архіву ПУ. Москва сіла в калюжу: КрАЗ відреагував на санкції Росії

КрАЗ ніяких відносин з підприємствами РФ не має з 2014 року.

КрАЗ санкціями РФ можна тільки насмішити. Фото: Autoconsulting.

Реальної загрози або збитку від введення санкцій Російської Федерації для КрАЗу немає і бути не може. Про це повідомила керівник прес-служби підприємства Діна Стеганцева, передають Патріоти України.

"КрАЗ ніяких відносин з підприємствами РФ не має з 2014 року. Він не поставляє в РФ свою продукцію і не купує там комплектацію і матеріали. Ми давно переорієнтувалися на інших вітчизняних і зарубіжних постачальників, окремі номенклатурні позиції освоїли на заводах групи КрАЗ та інших українських компаніях, виконуючи програму імпортозаміщення", - сказала Стеганцева.
Вона додала, що компанія вважає дані санкції безрезультатною відповіддю на міжнародні санкції проти РФ. "Вони більше кидають тінь на репутацію підприємства і топ-менеджерів, ніж несуть якусь шкоду", - зазначили в прес-службі КрАЗу.
АвтоКрАЗ - український виробник вантажної техніки. На заводі випускається 33 базові моделі і 260 модифікацій і комплектацій великотоннажної автотехніки. Підприємство контролює бізнесмен, депутат Верховної Ради Костянтин Жеваго.

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...