З архіву ПУ. Світ змінюється зі швидкістю кулі: Військові США запатентували компактний термоядерний реактор

Енергія ядерного синтезу може замінити викопне паливо, забезпечити потреби всього людства і відправити космічні кораблі в далекі куточки Всесвіту.

Представники ВМФ подали патентну заявку на технологію, яка може зробити революцію в енергетиці. Це реактор розміром не більше автомобіля, який видає до 1 трлн ват потужності, передають Патріоти України 13 жовтня 2019 року.

Енергія ядерного синтезу може замінити викопне паливо, забезпечити потреби всього людства і відправити космічні кораблі в далекі куточки Всесвіту. Біда в тому, що технології економічно вигідного отримання такої енергії поки не існує. Однак військові вчені ВПС США сподіваються змінити ситуацію.
Сальваторе Сезар Паїс, інженер, вже запатентував для ВМФ США надпровідники і інші винаходи, отримав патент на компактний термоядерний реактор. При розмірах від 0,3 до 2 метрів в діаметрі він може генерувати від 1 млрд до 1 трлн ват. Це набагато більше, ніж видає будь-яка АЕС в США, але, як і в разі будь-якого патенту, чи буде ця технологія реалізована - не ясно.
Основа винаходу Паїса - елемент термоядерного реактора, названий їм «counter-spinning dynamic fusors». Ці конічні пристрої, захищені електричним зарядом, які накачують в камеру газ - дейтерій або дейтерій-ксенон, який потім піддається нагріванню і тиску для термоядерної реакції.
У плазмовій камері розміщується кілька пар таких пристроїв, які швидко обертаються і вібрують, створюючи «концентрований потік магнітної енергії», де стикаються атоми газу.
Пристрої вібрують з високою швидкістю завдяки п'єзоелектричній плівці з метаматериала, наприклад, цирконата-титанату свинцю. Як стверджує в заявці автор, його попередні публікації свідчать, що такий тип електромагнітної системи може створити високе електромагнітне поле, необхідне для стабілізації реакції.

В Україні бізнесу дозволили не сплачувати частину податків: Стало відомо, кого стосується

вівторок, 16 квітень 2024, 9:05

Кабінет міністрів дозволив владі Харкова та області звільняти бізнес від податків - задля зниження податкового навантаження на нього в умовах постійного російського терору. Йдеться про три податки: єдиний податок, орендну плату і плату за майно, переда...

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...