З архіву ПУ. Вражаюче досягнення в коронавірусну епоху: ЗАЗ відновив виробництво і побив власний рекорд

Запорізький автомобілебудівний завод – найбільший виробник автомобілів в Україні, який має повний цикл виробництва легкових автомобілів.

Запорізький автомобільний завод (ЗАЗ) восени 2020 року знову почав випускали легкові авто. Раніше з конвеєру підприємства сходили лише автобуси, зазначають Патріоти України.

Як свідчать дані «Укравтопрому», у вересні Запорізький автозавод виробив 248 легкових автомобілів. Це при тому, що рік тому ЗАЗ не випустив жодного легковика.

Одночасно із випуском легкових машин підприємство продовжує виробляти і міські автобуси. У вересні на заводі зібрали та випустили 6 автобусів.

Який стан автопрому?

За 9 місяців 2020 року в Україні вироблено 3 104 одиниці автотранспортних засобів, що на 41% менше, ніж за січень-вересень 2019 року.

Згідно з даними Укравтопрому, з січня по вересень 2020 року в Україні зібрано 2 605 легкових автомобілів (на 43% менше, ніж за аналогічний період 2019 року), 32 комерційні авто (на 61% менше) та 467 автобусів (на 25% менше).

Що варто знати про ЗАЗ

Запорізький автомобілебудівний завод – найбільший виробник автомобілів в Україні, який має повний цикл виробництва легкових автомобілів, що включає штампування, зварювання, фарбування, спорядження кузова і складання автомобіля. Датою заснування підприємства вважається 1863 рік. Виробництво легкових автомобілів у Запоріжжі було призупинено з 2018 року.

Джерело: Укрінформ

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...