З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України.

Як повідомляється, до повномасштабного вторгнення РФ в Україну корпусуванням чипів, яке є однією з фінальних і найдорожчих стадій виробництва, займалася тайванська фабрика TSMC.

За рік вона випускала на замовлення «Байкал Електронікс» близько 130 тисяч процесорів, однак через запроваджені проти РФ санкції співпраця припинилася.

Щоб хоч якось вийти із ситуації, у листопаді 2021 року росіяни вирішили спробувати виробляти чіпи на власних потужностях у Калінінградській області, проте все це у підсумку закінчилося цілковитим провалом.

Як виявилося, через застаріле обладнання та недостатню кваліфікацію співробітників, що займаються корпусуванням, понад 50% готової продукції виявилися бракованими.

Прогноз щодо цін в Україні покращився, але є п'ять серйозних ризиків: У НБУ дали пояснення

субота, 27 квітень 2024, 8:49

Національний банк України (НБУ) покращив прогноз інфляції на 2024 рік з 8,6% до 8,2%. При цьому в країні зберігаються п'ять ризиків, які можуть призвести до прискорення зростання цін. І головний із них - події, безпосередньо пов'язані з повномасштабною...

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...