З кримського берегу проваджали заздрісними поглядами: До Бердянського порту доставлено 26 гондол і лопаті для Приморської ВЕС (фото)

Поки на окупованому півострові страждають від відключень електроенергії, українці продовжують невпинно боротися за покращення свого побуту та життя в цілому.

ДП “Бердянський морський торговельний порт” прийняло судно, яке доставило з іспанського порту Ферроль 26 хабів, 26 гондол і 21 лопать для другої черги Приморської вітроелектростанції, передають Патріоти України.

За кількістю вітрогенераторів Приморська ВЕС-2 буде аналогічною попередньому проектові та налічуватиме 26 одиниць вітряків, тому хаби й гондоли, які доставлені судном Fredensborg, отримані в повному обсязі. Надалі, в рамках даного проекту, державний портовий оператор буде обробляти лопаті та вежі.

Раніше повідомлялося, що у квітні в китайському порту Тяньцзінь завантажили перше судно з компонентами для майбутньої Орловської вітроелектростанції, яка будується холдингом ДТЕК в Запорізькій області. В Україні перевантаження вітрогенераторів буде здійснюватися в порту Бердянськ.



У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...