З виплатою пенсії частині українців виникли проблеми: Хто залишиться без грошей

У зв'язку з тим, що на тимчасово окупованих ворогом територіях залишається близько 300 тисяч українців, їм в даний час не може бути доставлено пенсію. Про це заявила в ефірі телемарафону міністр соціальної політики Марина Лазебна, передають Патріоти України.

«Звичайно, у нас є проблеми з можливістю скористатися будь-якими засобами на тимчасово окупованій території. Пошта не може доставити цим людям гроші. Ми бачимо десь 300 тисяч людей, яким ми не можемо доставити (пенсію.- Авт.)», — відзначила із жалем вона.

Водночас усі, хто отримує гроші на банківську картку, продовжують це робити. Але якщо людина отримувала через пошту, то це питання «чи може листоноша донести» — тобто, ризикувати власним життям заради видачі виплат.

За її словами, було розроблено два механізми: якщо пошта не працює, то людині відкривається в Ощадбанку за замовчуванням рахунок та його пенсія зберігається. І другий — дзеркальний алгоритм, якщо банк не працює — тоді пошта має донести.

При цьому Лазебна зазначила, що, незважаючи на війну в Україні, не скоротили жодної соціальної виплати і продовжують стовідсоткове фінансування незалежно від території, де людина проживає, навіть якщо вона переїхала за кордон.

У свою чергу, у Пенсійному фонді України зазначили, що станом на 13 червня на пенсійні виплати спрямовано 31 млрд грн, у тому числі 9,2 млрд грн — на виплату пенсій через АТ «Укрпошта», 21,8 млрд грн — через уповноважені банки.

Уповноваженими банками зараховано на рахунки пенсіонерів 100% профінансованих сум, а «Укрпоштою» доставлено 38,35% профінансованої суми за червень.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...