За 10 років "сушки" залишаться у явних "лузерів": Як американські F-16 та F-35 відправляють на пенсію найбільш експортовані винищувачі "недонаддержави"

Винищувач 5 покоління F35

Російські багатоцільові літаки сімейства Су-27/30 поступляться другим місцем американським F-35 й стануть третіми у світі за поширеністю винищувачами вже до 2029 року. Вже зараз всі колишні держави "Варшавського договору", навіть таті небагаті як Румунія та Болгарія, рішуче позбавляються радянського мотлоху, зазначають Патріоти України. А за десятиріччя "російські пташки" чекає ще більш сумна доля.

Такі дані містяться у звіті про розвиток винищувальної авіації військово-повітряних сил країн світу до 2029 року, виданому американським профільним журналом Aviation Week & Space Technology (AW&ST) на 53-му Паризькому авіаційно-космічному салоні (Paris Air Show 2019).

«До 2029 року найбільш популярним бойовим літаком стане американський F-16, яких налічуватиметься в строю 2421 одиниця (на першому місці він знаходиться й зараз - прим. ДЕ). Друге місце займуть винищувачі типу F-35 Lightning II з показником 2 181 літак, а третє - винищувачі типу Су-27/30 російського виробництва з показником 1905 машин», - йдеться у звіті.

Найбільш розповсюджений у світі багатофункціональний легкий винищувач четвертого покоління Lockheed Martin F-16 Fighting FalconФахівці AW&ST відзначають, що в даний час російські винищувачі сімейства Су-27/30 є другими за популярністю у світі, а їх перехід на третє місце буде пов'язаний з різким збільшенням виробництва F-35.

Радянський/російський багатофункціональний винищувач четвертого покоління Су-30 Flanker-C

У топ-10 найпоширеніших бойових літаків у світі також увійде ряд інших машин радянського/російського виробництва, в тому числі багатоцільові бойові літаки МіГ-29/35 (493 одиниці), штурмовики Су-25 (459 одиниць) і винищувачі МіГ-21 (415 одиниць), відзначають експерти AW&ST.

Малопомітний винищувач-бомбардувальник п'ятого покоління Lockheed Martin F-35 Lightning II

Довідка: AW&ST розраховує прогноз розвитку ринку бойової та цивільної авіації за допомогою програмного забезпечення, яке проводить аналіз актуальних даних і тенденцій в автоматичному режимі.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...