За долар 100 гривень? Що відомо про курс на чорному ринку

Нинішній офіційний курс долара Нацбанку варто сприймати як адміністративний механізм врегулювання на валютному ринку, вважає фінансовий аналітик Олексій Кущ. Він вважає, що політика НБУ була виправдана, коли регулятор взяв курс під жорсткий контроль, передають Патріоти України.

Експерт не виключив, що якби цього не зробили, девальвація була б набагато сильнішою, і тоді долар міг бути навіть по 100 грн."Нацбанку вдалося перекрити основні канали відтоку капіталу за кордон, єдине, що не вдалося, це вивезення готівкової валюти за кордон", – додав Кущ.

Що відомо про курс на чорному ринку

Станом на ранок 14 травня середній курс продажів становить 34,53 грн/дол, а курс купівлі – 34,23 грн. Найнижчий курс продажів, який нам вдалося знайти серед оголошень, становить 34,4 грн/дол, а найвищий – 35,8 грн/дол. Нагадаємо, за прогнозом фінансових аналітиків, в перший повоєнний час Долар буде в межах 32,5-45 гривень, а євро від 35,43 до 49,95 грн.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...