За допомогою глави ОДА: Як Коломойський хоче остаточно вкрасти небо Дніпра (відео)

Коли олігарх очолював Дніпропетровську облдержадміністрацію, Святослав Олійник був його правою рукою.

Коломойський та Олійник. Фото: 49000.com.ua.

Доля будівництва аеропорту в Дніпрі стає все примарнішою. Спочатку в проекті секвестру державного бюджету уряд зовсім зрізав фінансування проектування і будівництва. Потім, в новій редакції, залишили аж 100 мільйонів з мільярда гривень. Але, як раніше повідомляв 49000.com.ua, Рада голосування за секвестр бюджету провалила і нині Кабмін знову перекроює державний кошторис. За останніми даними, які надав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков меру Дніпра в листуванні - аеропорт включили в надзвичайний бюджет і його секвестр не торкнеться, повідомляють Патріоти України.

Але після цієї заяви несподівано глава Дніпропетровської обласної ради просить віддати злітну смугу на їх баланс і обіцяє відремонтувати її за рахунок регіонального бюджету. Також Олійник обіцяє знайти фінансування, щоб побудувати новий термінал.

"Ми візьмемо допомогу у Міжнародного банку реконструкції та розвитку, також до процесу зможуть приєднатися всі бажаючі, в тому числі і обласний центр, якщо він в цьому зацікавлений", - мовить голова Дніпропетровської обласної ради.

Нагадаємо, головна мета реконструкції аеропорту та будівництва нового терміналу - зруйнувати монополію фірм, підконтрольних дніпровському олігархові Коломойському і пустити в міжнародний аеропорт «Дніпропетровськ» інших операторів з більш низькими цінами. Адже, користуючись монополією, підконтрольна олігархові МАУ встановила ціни, які в рази перевищують вартість квитків в столичних аеропортах і сусідніх «повітряних воротах».

Власне, через те, що не вийшло відсудити в олігарха акції компанії, якій належить Міжнародний аеропорт «Дніпропетровськ», і довелося буквально вибивати фінансування з державного бюджету на реконструкцію злітної смуги, яку так і не зробив за 11 років Коломойський і домовлятися з харківським олігархом Ярославським про інвестиції в будівництво нового терміналу. Цим питанням протягом останніх трьох років займалися дніпровські нардепи-мажоритарники всіх політичних кольорів і забарвлень, і звичайно, мер Дніпра.

І тут раптом Олійник каже, що зможе реконструювати смугу за обласний рахунок, та ще й знайде кредитні гроші для будівництва терміналу. Природно, виникають питання. Якщо у обласної ради були ресурси на реконструкцію аеропорту, чому він не запропонував свою допомогу на кілька років раніше? Тому як вельми сумнівно виглядає версія про те, що у відносно стабільному 2018-му в бюджеті грошей не було, а під час світової економічної кризи, в умовах карантину, коли велика частина підприємств області не працюють, фінанси раптом з'явилися.
Однак більш вірогідною виглядає версія про те, що такий несподіваний інтерес Олійника до аеропорту продиктований зовсім іншими міркуваннями. Справа в тому, що нинішній голова Дніпропетровської обласної ради - член команди Коломойського. Коли олігарх очолював Дніпропетровську облдержадміністрацію, Олійник був його правою рукою. А в обласну раду Олійник потрапив під прапорами партії "Відродження", творець і кінцевий бенефіціар якого - ні хто інший, як Ігор Коломойський. Та й рішення про продаж обласної «Аульської хлоропереливної станції» фірмі, підконтрольній олігархові, що дозволило йому претендувати на монополію на поставки хлору, також підписав Олійник.
Судячи з усього, таке раптове завзяття глави облради отримати в своє володіння злітну смугу продиктовано бажанням Коломойського забрати її собі, а значить, остаточно вкрасти небо Дніпра у жителів міста і підпорядкувати своїм економічним інтересам.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...