За графіком: У ДТЕК розповіли, скільки українцям доведеться жити з відключеннями електроенергії

Енергетикам не вдасться швидко відновити пошкоджені об'єкти генерації. У деяких випадках ремонт може тривати до 10 місяців і при умові, що є достатня кількість коштів на роботи та нове обладнання. Крім того, щоб відновити генерацію, необхідно забезпечити захист енергетичних об'єктів силами ППО.

Як розповів Дмитро Сахарук, виконавчий директор ДТЕК, в ефірі телемарафону, вже були випадки, коли відремонтовані об'єкти росіяни повторно атакувала. Відключення електроенергії триватимуть до того моменту, поки вдасться відновити генерацію.

"Основна причина, чому ми маємо дефіцит, це зруйнована чи пошкоджена генерація. У березні, квітні і травні росіяни завдавали серйозні атаки на українські ТЕС, ГЕЦ, об'єкти генерації і пошкодили до 8 ГВт. У нас немає можливості виготовити той обсяг електроенергії, щоб її вистачило на всіх", – пояснив він.

Вас може зацікавити:У Польщі скаржаться на нестачу українців: біженці поїхали працювати в більш заможні країни

До моменту відновлення пошкодженої генерації відключення – єдиний спосіб балансувати енергосистему. "Укренерго" надає компаніям, які займаються розподілом струмом по регіонам, ліміти. Для ДТЕК, який працює в Києві, Києвській області, а також в Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях, виділених об'ємів вистачає на 80% від потреби.

"Швидкість відновлення залежить від надійності захисту того, що відновлюється. В деяких випадках обладнання було пошкоджено вже після відновлення. Перше і основне завдання – мати ППО, яке збиває ракети росіян, які летять на станції. Друге – наявність коштів, щоб придбати обладнання, яке було зруйновано", – каже Дмитро Сахарук.

Раніше перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко ("Батьківщина") повідомив, що підвищити тариф на електроенергію для українців можуть уже найближчим часом. Очікується, що це може статися вже з 1 червня, а ціну буде збільшено до 3,5-4 грн/кВт*год.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...