За маніпулювання рублем: США захотіли внести Росію до "чорного списку"

Крім Росії під удар можуть потрапити Таїланд, Індонезія, В'єтнам, Ірландія і Малайзія.

Міністерство фінансів Сполучених Штатів планує включити Росію до списку країн, яких підозрюють у маніпулюванні своєю валютою для отримання вигоди. На сьогоднішній день відповідний перелік включає 12 країн, проте їх число може вирости до 20, повідомляють Патріоти України із посиланням на Bloomberg.

Крім Росії під удар можуть потрапити Таїланд, Індонезія, В'єтнам, Ірландія і Малайзія. Всі ці держави мають позитивні сальдо торгового балансу з США. За словами експертів, потрапляння країни до "чорного списку" може мати ринкові наслідки для будь-якого уряду, який називають маніпулятором.

Американський Мінфін повинен був надати Білому дому новий перелік на початку квітня, але передачу документа відклали. У відомстві також відмовилися коментувати терміни виходу списку і його зміст.

Мінфін США регулярно проводить аналіз валютної політики найважливіших торговельних партнерів, щоб з'ясувати, чи не вдаються вони до махінацій із курсом. Застосовуються наступні критерії:

  • чи має країна профіцит у торгівлі з США;
  • чи перевищує її поточний платіжний баланс 3% ВВП;
  • чи перевищує купівля іноземної валюти з метою знизити курс власної валюти 2% ВВП на рік.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...