Купують і не соромляться? За рахунок чого товарообіг між Грузією та РФ зріс на 50%

Нафта і нафтопродукти опинилися на першому місці серед товарів, за рахунок яких товарообіг між Грузією та Росією у 2022 році зріс на 50%. Про це повідомляє "Новости-Грузия", передають Патріоти України.

Росія за підсумками року виявилася 2-м найбільшим торговим партнером Грузії – після Туреччини. Обсяги торгівлі з Росією склали майже 2,5 млрд доларів.

Зростання сталося передусім за рахунок імпорту з Росії до Грузії: він зріс на 79% і досягнув рекордних 1,83 млрд доларів, тоді як експорт з Грузії до Росії зріс на 6,8%.

В імпорті з Росії особливо зросли обсяги нафтопродуктів та борошна.

Серед топ-5 категорій товарів, які ввозилися до Грузії з Росії, на першому місці - нафтопродукти, зростання імпорту склало 361%.

Імпорт пшеничного борошна зріс на 478%, тоді як пшениці – знизився на 29% (хоча вона все одно у першій п’ятірці).

Імпорт з Росії коксу та напівкоксу зріс на 152%, природного газу, включно з автогазом - на 24%.

Щодо експорту з Грузії до Росії, найбільше зріс реекспорт легкових авто - на на 338%. Також у п’ятірці товарів, які імпортують з Грузії до Росії - вино та інші спиртні напої, феросплави, мінеральні та прісні води.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...